TV lica: Vesna i Mirko Šouc

Kompozitor i džez muzičar Mirko Šouc i njegova ćerka Vesna, dirigent i profesor FMU, gosti su ovonedeljnog izdanja emisije "TV lica - kao sav normalan svet".

Na dan premijere mjuzikla "Jadnici" u kome debituje i Vesnina ćerka Katarina, dočekali su Tanju Peternek u Zmaj Jovinoj u Beogradu gde su govorili o detinjstvu čuda od deteta Mirka Šouca koji je kao šestogodišnjak svirao na Dvoru dok ga je kralj držao u krilu.

Vesna se prisetila svog prvog nastupa kada je imala tri godine, govorila je o profesiji dirigenta i odrastanju u porodici u kojoj se uvek pevalo i sviralo. Dan je nastavljen u Zemunu, takođe u ulici Zmaj Jovinoj gde se nalazi kuća u kojoj su živeli i na trgu gde su krojački šegrti majstora Šouca zarađivali tako što su Mirka puštali da svira harmoniku.

Put do vrhunskog muzičara, dirigenta i kompozitora dečje, šlager i džez muzike bio je težak, kao i godine u kojima je stasavao. Danas sa ćerkom deli iskustva dirigovanja i te večeri bio je gledalac i podrška njoj i šestogodišnjoj Katarini koja nastupa u godinama u kojima su počeli i Vesna i Mirko Šouc.

Autor: Tanja Peternek Aleksić